Algemene informatie  Ons bedrijf

Wasserij Rozenburg-Giezeman is een modern Voorburgs familiebedrijf dat al vier generaties lang de was verzorgt voor een verscheidenheid aan klanten. Onder het verzorgen van de was valt zowel het reinigen, opmaken en bezorgen van textiel als het adviseren bij aanschaf en het beheren van de hoeveelheid en de kwaliteit van het het textiel van de klant. Vandaar dat een betere term voor onze onderneming integraal textielverzorger is. Tot onze klanten mogen we ondermeer diverse gerenommeerde Haagse hotels, enkele krijgsmachtonderdelen en vele regionale bejaarden- en verzorgingshuizen rekenen.

  Onze geschiedenis

In 1937 richtte de heer Leonardus Jacobus Rozenburg wasserij Rozenburg op. Hij concentreerde zich destijds grotendeels op wasverzorging voor particulieren en had zijn wasserij gevestigd in de van Heurnstraat in Voorburg. In 1962 kwam de heer T.P.M. Giezeman, schoonzoon van de oprichter en huidig algemeen directeur bij de onderneming.

In de jaren zeventig werd het accent binnen het bedrijf verschoven van de behandeling van was voor particulieren naar grootschalige textielverzorging voor de ouderenzorg en het bedrijfsleven en werd de naam dan ook veranderd in "Was- en textielverzorging Rozenburg-Giezeman". Vanaf die tijd werd een verdere specialisatie doorgevoerd in de textielverzorging voor verzorgingsinstellingen en verpleeghuizen. Tevens werd begonnen met het verhuren van linnengoederen aan klanten.

Ten tijde van de verplaatsing van de bedrijfactiviteiten naar de nieuwe en huidige locatie het bedrijvenpark Essensteijn aan de Populierendreef in 1985 deed de heer Rozenburg afstand van de onderneming. De nieuwe productielocatie werd uitgerust met de nieuwste computergestuurde machines. Deze noviteit was een absolute wereldprimeur en trok vele ge´nteresseerden uit de hele wereld naar Voorburg. Rozenburg-Giezeman behoort nog steeds tot de meest innovatieve en vooruitstrevende wasserijen van Nederland.
Onze dienstverlening voor bejaardenhuizen en zorgcentra is de afgelopen jaren uitgebreid met een vergaande verschuiving van taken in de textielverzorgingsketen. Voor diverse zorgcentra verzorgen wij naast de was ook de interne distributie van en naar het appartement van de bewoner.

  Milieu

Als recyclers van het eerste uur hebben wasserijen het milieu hoog in het vaandel staan. Als ondernemende hergebruikers hebben wij de laatste jaren fors ge´nvesteerd in vermindering van milieueffecten bij onze dienstverlening. Hierbij ligt de nadruk op het beheersen van het gebruik van middelen en reduceren van het gebruik van grond- en hulpstoffen. Door hypermoderne zelfsturende en controlerende meet- en regelapparatuur te koppelen aan een neuraal netwerk van computers kunnen we onze reinigingsprocessen exact analyseren en simuleren. Deze toepassing heeft ondermeer door recycling van water en warmte in 1998 en 1999 veelbelovende resultaten opgeleverd. Onze bedrijfsvoering voldoet dan ook aan de strengste eisen. Niet alleen wordt er ge´nvesteerd in reductie van wasmiddelen maar ook in de reductie van het stroomverbruik. Zo beschikken onze nieuwste machines over frequentieregelaars die het energieverbruik drastisch reduceren.


  Klantrelaties en kwaliteit

Rozenburg-Giezeman is meer dan alleen een professionele en betrouwbare wasserij. Rozenburg-Giezeman streeft naar een structurele winstgevende samenwerking met haar zakelijke relaties. Met onze klanten maken we samen een inventarisatie van de integrale textielverzorging en gaan vervolgens op zoek naar de meest efficiŰnte en flexibele oplossing waarbij de kwaliteit en de continu´teit van de dienst te allen tijde gewaarborgd is.

  Innovatie en automatisering

Rozenburg-Giezeman is een onderneming in beweging waar continu wordt gewerkt aan verbetering van processen en implementatie van de nieuwste technieken op het gebied van textielreiniging maar ook op het gebied van het beheren van logistieke stromen. De bedrijfsprocessen zijn in vergaande mate geautomatiseerd.
Het beheren van persoonsgebonden artikelen is ÚÚn van de laatste zeer interessante ontwikkelingen. Door de kledingstukken te voorzien van een uniek nummer ontstaat de mogelijkheid tot 'Tracking & Tracing' van artikelen. Uit deze registratie zijn meerdere afgeleide toepassingen ontstaan, waarvan automatische facturatie en kwaliteitskeuze voor de bewoner de meest interessante zijn. Voor het toelichten van deze methodiek geven wij de voorkeur aan een persoonlijk onderhoud.

  Techniek

Sinds de opening van ons laatste bedrijfspand beschikt onze onderneming over uitermate geavanceerde procesbesturingen. Op het gebied van wasserijtechniek beschikte ons bedrijf in de jaren '90 zelfs over het modernste machine park ter wereld. Door continu te blijven investeren in ontwikkelingen bezit Rozenburg-Giezeman nog steeds een uitermate efficiŰnte en betrouwbaar machinepark. De vooruitstrevende technologie stelt ons in staat tegen zeer scherpe prijzen onze diensten te verlenen.